Om oss

Under slutet av 1920-talet kom Ragnar Persson till Stockholm för att göra kontorspraktik. Tanken var att han skulle återvända till Nyköping för att arbeta hos sin far som drev en av de verkstäder i Nyköping, som levererade möbler till Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Ragnar blev dock kvar i Stockholm och arbetade på Skandinaviska Kreditaktiebolaget under 1927, på AB H Schutz som aktiemäklare mellan 1927-1932 och mellan 1932-1940 på Fondkommissionärsfirman Sven Blomdahl. 1951 Startade han Ragnar Persson AB med sin första adress på Smålandsgatan. Till en början sålde han mest verktyg men med tiden ändrades inriktningen mot maskiner och utrustning för verkstadsindustrin.

Under 70 och 80 talet marknadsförde Ragnar Persson AB fästelement för plåt och plast, såsom till exempel nitmuttrar och presskruvar. Ansvaret för dessa artiklar ligger nu hos vårt dotterbolag, PSM Fasteners AB. Sedan maj 2007 gick företaget även in i branschen för märkutrustning genom skapandet av Lindholm & Stribo Marking AB.
Genom åren har företaget flyttats via Solna, Sundbyberg och ligger numera i Järfälla. Ragnars bägge söner Tommy och Raoul har varit aktiva i företaget i många år men har sedan 2010 lämnat över ansvaret till Ragnars barnbarn, Niclas Persson och Cecilia Kingsepp.
Niclas Persson, VD
”Vill ni skydda era detaljer från rost eller stötar, hör av er, så hjälper vi er hitta rätt plast.”

Våra partners